Nodejs چیست؟
تا قبل از ارائه Node Js جاوا اسکریپت یک زبان در سمت کلاینت بود. نودجیاس یک محیط سمت سرور برای اجرای کدهای JavaScript است، در حقیقت، Node.js در نتیجه تلاشهای دولوپرهای زبان جاوا اسکریپت برای توسعه محیطی به وجود آمد که دولوپرها بتوانند کدهای جاوااسکریپت خود را علاوه بر داخل مرورگر، در سمت سرور نیز در قالب یک اپلیکیشن مستقل اجرا کنند.
بر اساس تعریف ارائهشده در وبسایت رسمی Node.js:
**node js یک محیط اجرای جاوا اسکریپتی است که روی موتور اجرای کد جاوا اسکریپت مرورگر کروم تحت عنوان V8 ساخته شده است.
**هدف این پلتفرم این است که سرعت اجرای برنامه تحت وب یا شبکه را افزایش دهد و فشار زیاد سرور را در زمان های افزایش بازدید کم کند.
**Node.js در سال ۲۰۰۹ معرفی شده است. پلتفرم Node.js محدود به هیچ مرورگری نیست و قابلیت اجرا شدن در انواع سیستمعاملهای ویندوز، لینوکس و مک را داراست.
چرا باید از Node.js استفاده کنیم؟
**نودجیاس در مقایسه با PHP و Ruby عملکرد سریع تری دارد.
**از امنیت بیشتر در مقابل بار اضافی اعمال شده به سرور برخوردار است، به خصوص در زمان وقوع حملههای DDOS که بقیه نرمافزارهای سرور مانند SSH قابل دسترسی و پاسخ دهنده باقی میمانند.
**بیشترین موارد استفاده از نودجیاس مربوط به نوشتن API است، که باعث می شود توسعه دهنده های سمت کلاینت بتوانند به اطلاعات دسترسی داشته و از آنها استفاده کنند.
**پایین بودن زمان پاسخگویی در Node.js : Node.js یک پلتفرم single-threaded و asynchronous است. هیچ کدام از پردازش های مرتبط با I/O سایر پردازش ها را متوقف نمیکند.
**این به معنای آن است که شما میتوانید در یک زمان هم از روی دیسک یک فایل را بخوانید هم یک ایمیل بفرستید و هم بر روی پایگاه داده Query بزنید.
**بسیاری از وبسرورها بر مبنای تکنیک Threading کار میکنند یعنی برای هر درخواست (request)، یک thread ایجاد میکند و به تبع آن بخشی از رم (مثلا ۱ مگابایت) از RAM سرور اشغال میشود و این کار تا جایی که RAM سرور اجازه دهد ادامه مییابد. تکنیک Threading برای کارهایی که نیاز به تعداد بالایی کانکشن همزمان دارند، مناسب نیست.
**اما در Node.js هر کدام از درخواست هایی که به وب سرویس میرسند یک Process جدید Node.js ایجاد نمی کنند، بجای آن در اغلب اوقات فقط و فقط یک Process مربوط به Node.js در حال اجرا است که به ارتباطات و درخواستها گوش می دهد.
**کدهای جاوااسکریپت در Thread اصلی و عملکردهای مرتبط با I/O در Thread های دیگری اجرا میشوند.
**ماشین مجازی (Google V8) در Node.js که کدهای جاوا اسکریپت را اجرا میکند دارای ویژگی کامپایل در زمان اجرا می باشد. وقتی این ماشین مجازی کدهای جاوا اسکریپت را میگیرد در زمان اجرا آنها را به کدهایی نزدیک به کدهای زبان ماشین کامپایل میکند.
**این کار باعث میشود توابعی که به دفعات صدا زده میشوند با تبدیل شدن به کدهای شبیه کد ماشین به طور قابل ملاحظهای سرعت اجرای کدها را بهبود دهد.
**دلیل آخر استفاده از Node.js جامعه بزرگ برنامه نویسهای آن و وجود کتابخانههای open source زیاد آن است. در اغلب مواردی که شما نیاز خواهید داشت، کتابخانه از قبل تعریف شده ای وجود دارد که می توانید از آن استفاده کنید و نیاز نیست برای خیلی از اصول اولیه و مفاهیم پایهای خودتون کد نویسی کنید.
در نمودار زیر بخش هایی مهم از Node.js قابل مشاهده است:
مزایای Node.js
**پاسخگوی تعداد زیادی کاربر و بسیار سریع
**پایین بودن زمان پاسخگویی در Node.js
**خطایابی بسیار ساده و سریع در این تکنولوژی
**جامعه کاربری بزرگ
**متن باز بودن
**سازگاری با سیستم عامل های مختلف لینوکس، ویندوز، مک
**پشتیبانی از Caching
—————————————————————
سرفصل های پیشنهادی و کلی آموزش NodeJs و Mongodb:
آموزش مبانی Js
آموزش مبانی nodejs
آموزش مبانی فریم ورک express
آموزش مبانی sql و nosql
آموزش مبانی mongodb
آموزش مبانی فریم ورک mongosse
آموزش مبانی MVC و ساخت آن توسط express
آموزش استفاده از middleware ها در express
اما ما در شرکت طراحی سایت پدیده تجارت اصفهان در این مورد چه خدماتی ارایه می کنیم ؟
شاید علاقه داشته باشید node.js را به شکل حرفه ای در اصفهان آموزش ببینید.شاید شما هم از آن دسته کسانی باشید که تمایل ندارند از کتاب و مقاله این موضوع را یاد بگیرند و خواهان شرکت در کلاسهای حضوری آموزش node.js در اصفهان هستند.
مجموعه پدیده با کمک گرفتن از بهترین برنامه نویسان و یاری از تجربه چندین ساله در این زمینه آماده ایم node.js را به شکل کاملا حرفه ای و عملی به شما عزیزان آموزش دهیم .
آموزشی کاملا عملی و پروژه محور در محیط شرکت برنامه نویسی از مزایای شرکت در این دوره خواهد بود.
منتظر دیدن شما عزیزان از نزدیک هستیم…
سرفصلهای دوره
- آموزش مبانی Js
- آموزش مبانی nodejs
- آموزش مبانی فریم ورک express
- آموزش مبانی sql و nosql
- آموزش مبانی mongodb
- آموزش مبانی فریم ورک mongosse
- آموزش مبانی MVC و ساخت آن توسط express
- آموزش استفاده از middleware ها در express