فریم ورک به طور کلی به مجموعه کدهایی که به عنوان چارچوب توسط برنامه نویسان حرفه ای طراحی می شود تا برنامه نویسان مبتدی بتوانند برای نوشتن کد های خود از ان استفاده کنند.که گاها برنامه نویسان در استفاده از این فریم ورک ها دچار محدودیت هایی میشوند که بسته به انتخاب آن ها متفاوت است.در ادامه به معرفی محبوب ترین فریم ورک های php می پردازیم .
لاراول:مجموعهای از بهترین روشها و ابزارها در یک بسته است. فریم ورک لاراول ، برنامه نویسی برنامه های کاربردی تحت وب با زبان PHP را سادهتر می نماید و کمک بسزایی برای انجام پروژه های PHP و توسعه آسان آنها می کند.
فالکون:در میان کلیه فریم ورک های پی اچ پی، فریم ورک فالکون لقب سریعترین فریم ورک را به خود اختصاص داده است. لذا اگر در صدد طراحی وب اپلیکیشنی هستید که سرعت اجرای آن برای شما حائز اهمیت است، گزینه پیش روی شما فریم ورک Phalcon خواهد بود.
سیمفونی:.این فریم ورک منطق برنامه را از جنبه های ظاهری آن جدا نموده و ابزار های و کلاس های متعددی را ارائه می دهد که باعث کوتاه شدن زمان ساخت یک برنامه پیچیده می گردند.
yii:یک فریم ورک مبتنی بر component و به دلیل پشتیبانی از بحث caching مناسب برای ساخت سایت های پر ترافیک مثل پورتال ها و فروم ها و CMS ها و.. می باشد. توانایی گسترش و توسعه و ارتباط آسان بین دیگر فریم ورک ها و پشتیبانی از ajax را نیز می توان از جمله قابلیت های این فریم ورک نام برد.
کدایگنایتر:فریم ورک کدایگنایتر (codeigniter) که به اختصار آن را CI نیز مینامند ، یک فریم ورک open source جهت ایجاد سریع وب اپلیکیشن های قدرتمند می باشد. فریم ورک کدایگنایتر به زبان php نوشته شده است.
هر فریم ورک برای کاربرد خاص و برای شرایط خاصی طراحی شده است و به طور قطع نمیتوان گفت کدام یک بهتر یا کارآمد تر است اما سهولت در استفاده و فراگیر بودن آن در بین برنامه نویسان و عوامل بسیار دیگر در انتخاب فریم ورک تاثیر به سزایی دارد.
طبق نمودار در سال 2015 محبوبیت لاراول نسبت یه دیگر فریم ورک ها بیشتر بوده است.