امروزه اپلیکیشنها به عنوان یکی از بهترین روشهای برندینگ محسوب میشوند. قدرت پیشرفت گوشیهای هوشمند بهحدی بوده که حتی شرکتهای بزرگ برنامهنویسی جهان، زبان برنامهنویسی خود را طبق این دستگاهها بازنویسی کردهاند.
با پرکاربرد شدن اپلیکیشنهای موبایل موضوع طراحی و رابط کاربری در یک دهه گذشته رشد بسیار چشمگیری داشته است. به همین علت این موضوع نیازمند آموزش و پیشرفت در زمینه طراحی رابط کاربری نیز میباشد. فرمول ثابت و مشخصی در طراحی UI اپلیکیشنها وجود ندارد ولی اشتباهات رایجی وجود دارند که برای ساخت یک اپلیکیشن خوب باید از آنها دوری کنید. در این مقاله به این اشتباهات رایج میپردازیم.
استفاده زیاد از تعداد آیکن ها ضمانت شکست شما خواهد بود!:
برای صفحه نخست باید با تحلیل نیازهای کاربر،آیکن های ضروری را در صفحه نخست گذاشت واز گذاشتن تعداد زیاد آیکن دراین صفحه جلوگیری کرد.
همچنین با انتخاب یک تصویر مناسب درصفحه ابتدایی سایت،ظاهری زیبا به برنامه خود دهیم.
استفاده از رنگ های نامناسب:
سعی کنید طبق روانشناسی رنگ، رنگ های متناسب با موضوع اپلیکیشن در طراحی صفحات استفاده کنید.همچنین از ترکیب رنگهایی که هیچ تناسبی به هم ندارند خودداری کنیم.
رنگ، از مهم ترین عوامل جذب کاربر به اپلیکیشن شما محسوب میشود. بهطورکلی ارتباط بین انسان وکامپیوتر، برپایهی رابط گرافیکی و همچنین جنبه سمعی بصری است. استفاده از رنگهای متضاد و رنگهایی که تاثیر مثبت روی مخاطبین میگذارد بسیار اهمیت دارند.
اپلیکیشنهایی وجود دارد که صفحه پس زمینه، متن و آیکنها، همه رنگهای تیره هستند و تضاد رنگی رعایت نشدهاست. این کار یکی از اشتباهات رایج در طراحی اپلیکیشن است. رنگها باید با ثبات و هماهنگ باشند. از تنوعطلبی در انتخاب رنگ بپرهیزید.
استفاده از فونت نامناسب:
در برنامه از سایزوفونت مناسب استفاده کنید.برای برنامه های اپلیکیشنی سایز فونت مناسب ۱۴ سایز مناسبی می باشد و فونت مناسب برای اپلیکیشن های فارسی یکان و ایران سنس است.در ضمن تنوع فونت هرچه کمترباشد،بهتراست.
فاصله بین متن ها را حتما رعایت کنید و از واردکردن متن های تودر تو و نزدیک به هم خودداری کنید.
همانطور که می دانید، فونت یکی از بخشهای اساسی پروژه شما تلقی میشود. این واقعیت که کاربران شدیدا علاقمند به شخصیسازی بخشهای مختلف موبایل هستند، نباید شما را به این کار وادار کند که فونت بخشهای اپلیکیشن را متفاوت با یکدیگر انتخاب کنید. به طوری که هیچ وجه مشترکی میان آن ها مشاهده نشود.
در همین رابطه باید به دو نکته زیر دقت فرمائید:
1.هرچه تنوع فونت در اپلیکیشن کمتر باشد، این موضوع به نفع شماست. فونتها باید استاندارد و مرتبط باشند.
2.به اصالت و همچنین لایسنس فونتی که قرار است در پروژه استفاده کنید دقت کنید. هرفونتی دارای سلسله مراتب و همچنین قواعد خاص خود بوده که باید آن ها را رعایت کرد. بنابراین قبل از استفاده مطمئن شوید فونتی که انتخاب کردهاید در اپلیکیشن شما خوانایی کافی را داشتهباشد.
طراحی غیر ریسپانسیو کار منطقی و عاقلانه ای نخواهد بود!:
از آنجا که امروزه فناوری به یک بخش ضروری از زندگی روزمره تبدیل شدهاست، میبایست طیف گستردهای از دستگاههایی که کاربران به واسطهی آنها قادر به برطرف کردن نیازهایشان هستند را در نظر گرفت. درنظر نگرفتن سایزهای مختلف دیوایسهای کاربران یکی دیگر از اشتباهات رایج در طراحی اپلیکیشن است. تست کردن اپلیکیشن در سایر دستگاههای موجود، قبل از انتشار، از الزامات طراحی محسوب میشود.
بااستفاده از نکات مطرح شده، زمان را صرف ساخت یک اپلیکیشن موفق براساس خواستهها و نیازهای کاربران کنید.
به علم مخاطب توجه نکردن، حس تعامل میان شما و مخاطب را از بین خواهد برد!:
از ابتدای طراحی در نظر داشته باشید که مخاطب شما کیست و از چه سوادی برخوردار است تحلیل کنید و ببینید مخاطب چه مهارتی هایی از قبل دارد و سپس اپلیکیشنی طراحی کنید که متناسب با کاربر خود میباشد.
سخن آخر:
همانطور که در ابتدای مقاله نیز به آن اشاره مختصری شد،طراحی یک اپلیکیشن اندروید شاید در نگاه برخی از مردم کار ساده و بی دردسری باشد اما در واقعیت برعکس آن نمایان خواهد شد. پس در نظر داشته باشید که یک اپلیکیشن اندروید پیشرفت نخواهد کرد و کاربران آن را انتخاب نخواهند کرد مگر مطابق با اصول بالا پایه ریزی و طراحی شود.
جهت مشاهده نمونه کارهای اندروید در مجموعه پدیده تجارت، به قسمت نمونه کارهای اندروید مراجعه کنید.
آینده از آن کسب و کارهای انلاین است.
تهیه و تولید در واحد تولید محتوای پدیده