در این مقاله، چند فاکتور و نکات کاربردی برای یادگیری انواع برنامه نویسی معرفی میشود که برای انتخاب یک راه درست به شما کمک خواهد کرد.
برنامه نویسی کامپیوتر یک ابزار انعطاف پذیر است که با استفاده از آن شما میتوانید کارهای خارقالعاده ای انجام دهید که دیگران با سختی زیاد انجام میدهند یا حتی نمیتوانند انجام دهند. اگر شما از یک تلفن همراه هوشمند یا یک نرم افزار پیام رسان استفاده میکنید، باید بدانید که در پشت صحنه همه اینها کدهای برنامه نویسی پنهان شده است.
در حقیقت برنامه نویسی, نرم افزاری است که زندگی ما را شکل میدهد. خیلی از افراد وقتی وارد دنیای پیچیده برنامه نویسی میشوند، ممکن است با سوالات متعددی روبرو شوند و انتخاب اینکه کدام زبان برنامه نویسی را انتخاب کنند، برایشان دشوار باشد.
1.انتخاب زبان مناسب برای شروع برنامه نویسی
قبل از هرچیزی مشخص کنید که علاقمند به یادگیری چه زبانی هستید؟
در ابتدا باید تصمیم بگیرید که میخواهید برای چه پلتفرمی کد نویسی انجام دهید؟ وب؟ دسکتاپ؟ اندروید؟ IOS؟
اما به یاد داشته باشید، هر پلتفرمی رو که انتخاب کنید باید در مورد زبانهای موجود برای آن پلتفرم تحقیق کنید تا متوجه شوید کدام زبان بازار کار بهتری دارد.
در برخی کشورها برای یک پلتفرم خاص، یک زبان برنامه نویسی مشخص بازار کار بهتری دارد. اما ممکن است در کشور دیگر زبان دیگری مطرح باشد. مثلا در ایران کسانی که قصد یادگیری برنامه نویسی وب را دارند بیشتر از php استفاده میکنند، زیرا بازار کار بهتری دارد.
2.پیش نیازهای برنامه نویسی
برنامه نویسی پیش نیازهایی دارد که برای شروع یادگیری آن باید حتما آنها را داشته باشید.
اولین پیش نیاز یادگیری برنامه نویسی آشنایی با الگوریتم هاست. کسانی که با الگوریتم آشنایی دارند، میدانند که چگونه میتوانند یک مساله برنامه نویسی را به بخشهای کوچکتر بشکنند و آن را به بخشهای قابل حل تقسیم کنند.
یکی دیگر از پیش نیازهای آموزش برنامه نویسی، مسلط بودن به تایپ است. حتما کسانی را دیدهاید که به هنگام تایپ کردن انگشت اشاره خود را به سمت کیبورد میبرند و هر سی ثانیه یک کلید را فشار میدهند. بدیهی است که با این شکل تایپ کردن نمی شود یک برنامه نویس شد. بنابراین توصیه میشود اگر با این به تایپ ده انگشتی تسلط کافی ندارید، بهتر است قبل از شروع برنامه نویسی حتما این مهارت را تقویت کنید.
از دیگر پیش نیازهای برنامه نویسی، آشنایی با کامپیوتر و اینترنت هست. البته شاید احتیاجی به گفتن این مورد نباشد، ولی ممکن است برخی از افراد با این مقوله آشنا نباشند و یا اینکه آشنایی کمی داشته باشند.
و اما آخرین پیش نیاز و میتوان گفت مهم ترین پیش نیاز، علاقه به دنیای برنامه نویسی و همچنین تلاش و کوشش فراوان است.
3.استفاده از محیط برنامه نویسی مناسب
برای شروع برنامه نویسی باید یک محیط کد نویسی مناسب داشته باشید. برای این منظور می توانید از نرم افزارهایی که برای اینکار وجود دارد، استفاده کنید. برای انتخاب یک محیط برنامه نویسی باید به امکانات آن توجه کنید و البته یه نکته مهم؛ راحت تر بودن شما برای کدنویسی در آن محیط است.
4.تمرین و تکرار
تمرین و تکرار در یادگیری برنامه نویسی حرف اول را میزند، برای اینکه به یک برنامه نویس حرفهای تبدیل شوید هرروز بدون هیچ وقفهای تمرین و تکرار داشته باشید. سعی کنید از سادهترین پروژهها و الگوریتمها شروع کنید و حتی از افراد با تجربه در این زمینه کمک بگیرید. غیر از اینها سعی کنید همیشه به روز باشید و انواع فریمورک و معمارهای جدید برنامه نویسی را بشناسید و از آنها استفاده کنید.
5.انتخاب یک زبان برنامه نویسی مناسب برای بازار کار
سعی کنید، برای یادگیری برنامه نویسی به صورت حرفهای به یک زبان برنامه نویسی تسلط داشته باشید و مهارت لازم را در آن زمینه بدست آورید. مطمئن باشید که اگر به صورت حرفهای در یک زبان مسلط شوید، همیشه فرصت استخدام برای شما وجود دارد.
6.انتخاب منابع مناسب آموزش برنامه نویسی
فقط یک مربی خوب و یک دوره آموزشی عالی میتواند علاقه و انگیزه شما را برای به سمت یادگیری برنامه نویسی سوق دهد. بنابراین؛ برای انتخاب دورهای آموزشی نهایت دقت و وقت خود را بگذارید. شرکت پدیده تجارت با بیش از 10 سال سابقه در زمینه برنامه نویسی و اندروید درصدد است که از یک فرد مبتدی یک برنامه نویس حرفهای بسازد.
سخن پایانی:
هیچ فردی نمیتواند در طول چند روز و یا حتی چند هفته به یک برنامه نویس حرفهای تبدیل شود با دانستن نکات مهم و کاربردی مربوط به برنامه نویسی و بعد از تمرین و تکرار به صورت منظم، شما به یک برنامه نویس حرفهای تبدیل خواهید شد.