تعریف تجربه کاربری در ویکی پدیا به شرح زیر است.
تجربه کاربری (به انگلیسی User Experience به اختصار UX ) شامل رفتارها، نگرشها و احساسات یک کاربر درباره استفاده از یک محصول، سامانه یا سرویس خاص است. تجربه کاربری جنبههای کاربردی، تجربه شده، اثرگذار به صورت عاطفی، معنادار و ارزشمند تعامل انسان و رایانه و مالکیت محصول را در بر میگیرد. علاوه بر این، برداشت یک فرد از جنبههای مختلف یک سامانه مانند سودمندی، کاربری آسان و کارایی نیز در گستره تجربه کاربری قرار میگیرد.
به عبارت دیگر، تجربه کاربری همان خاطرهای است که با استفاده از یک محصول، سامانه یا سرویس در ذهن کاربر نقش میبندد. “اگر اتوموبیل را UI در نظر بگیریم حسی که کاربر از استفاده اتوموبیل دارد را UX میگویند”.
طراح رابط کاربری (UI) و همچنین طراح تجربه کاربری (UX) هر دو برای رسیدن به محصول نهایی مکمل یکدیگر هست ولی با وجود اینکه نمیتوان به خوبی نقش ها و وظایف این دو را از هم جدا کرد ولی باز هم با یکدیگر تفاوت زیادی دارند. طراحی تجربه کاربری موضوعی تحلیلی و تکنیکال می باشد، در حالی که طراحی رابط کاربری بیشتر نزدیک به چیزی است که ما به عنوان طراحی گرافیک می شناسیم، گرچه وظایف بیشتر و پیچیده تری دارد.
باید بدانیم تجربه کاربری ، چیزی فراتر از طراحی عملکرد و واسط کاربری (UI) است و شامل استفاده موثر از فناوری، ارائه محتوای ارزشمند، تعامل منطقی با کاربر، قابلیت استفاده، سهولت استفاده، به کارگیری استانداردها و اثربخشی به منظور کمک به کاربر برای انجام اهدافش است.
سؤالی که در تجربه کاربری مطرح است این است که: چطور در بازار به این بزرگی، با وجود رقبای بسیار زیاد و تنوع محصول و خدمات، محصولی ارائه میشود که به طرز چشمگیری توجه مخاطبان (مشتریان) را جلب کرده و تعامل بهتری با آنان برقرار میکند؟
در اینجا برای اینکه بهتر تفاوت بین رابط کاربری و تجربه کاربری را لمس کنیم به تشریح یک مثال از گوگل میپردازیم.
همانطور که میدانید رابط کاربری گوگل بسیار ساده است. فقط یک لوگو، نواری برای جست وجو، تعداد کمی button و صفحه ای برای نمایش نتایج جست وجو در آن مشاهده میشود. زمانیکه عبارتی برای جست وجو نوشته شود، کاربر در کمتر از یک ثانیه به نزدیکترین دانش دیجیتالی بشر از موضوع مورد نظر دست خواهد یافت.
تصور کنید اگر برای هر جست وجو 15 ثانیه زمان مورد نیاز باشد، چه احساسی به شما دست میدهد؟ در این صورت حتی با وجود رابط کاربری مناسب، تجربه کاربری شما از گوگل بسیار متفاوت با احساسی که هم اکنون نسبت به گوگل دارید خواهد بود.
به این نتیجه میرسیم که در رابطه تجربه کاربری باید چند نکته را رعایت کنیم.
– عناصر بی هدف در صفحه را حذف کنید و کنار بگذارید.
– سعی کنید ناپیوستگی در متن نباشد و فرد در وبسایت سردرگم نشود.همه چیز سرجای خود باشد.
– محتوایی تهیه کنید که کاربر را به سمت خود جذب کنید.
-سعی کنید کاربر تشویق به دیدن کامل سایت شود.
….آینده از آن کسب و کارهای آنلاین است….
تهیه و تولید در واحد تولید محتوای پدیده تجارت
هنوز دیدگاهی ثبت نشده است