API چیست و چه کاربردهایی دارد؟

تاریخ انتشار

23 فروردین 1401

نظرات

بدون کامنت

زمان مطالعه

تقریبا 5 دقیقه

نویسنده

شرکت پدیده تجارت

S admin API چیست و چه کاربردهایی دارد؟

اگر شما جز آن دسته افرادی هستد  که به  تازگی برنامه نویسی رو شروع  کرده اید حتما با تعریف و کاریرد API روبه رو شده اید. به طور خلاصه و ساده API یک واسطه نرم افزاری است که امکان صحبت دوتا برنامه یا چندین مولفه را با  هم برقرار میکند .

اگر هنوز سمت دنیای برنامه نویسی جذب نشده اید و تردید  دارید که چرا باید برنمه نویسی رو باید یاد بگیرم  مقاله  چراباید برنامه نوسی را یاد بگیریم برای تیپ شما نوشته  شده است . یا اگرمجاب به یادگیری برنامه نویسی هسیتد و یا  برنامه نویسی را یاد گرفته اید ولی به درآمد نرسیده اید  راهای کسب درآمد از برنامه نویسی  میتواند ایده ی خوبی برای شما باشد .

رابط برنامه نویسی کاربردی چیست؟

اصطلاح API مخفف است و مخفف “Application Programming Interface” است.به یک API مانند منوی یک رستوران فکر کنید. منو یا رابط برنامه نویسی فهرستی از غذاهایی را که می توانید سفارش دهید به همراه توضیحاتی در مورد هر غذا ارائه می دهد. وقتی مشخص می‌کنید که چه آیتم‌هایی از منو می‌خواهید، آشپزخانه رستوران یا همان سیستم کار را انجام می‌دهد و غذاهای آماده را در اختیار شما قرار می‌دهد. شما دقیقاً نمی دانید که رستوران چگونه آن غذا را آماده می کند و واقعاً نیازی به این کار ندارید.به طور مشابه، یک API مجموعه‌ای از عملیات را فهرست می‌کند که توسعه‌دهندگان می‌توانند از آن‌ها استفاده کنند، همراه با شرح کارهایی که انجام می‌دهند. توسعه‌دهنده لزوماً نیازی ندارد که بداند، برای مثال، یک سیستم عامل چگونه کادر محاوره‌ای «Save As» را می‌سازد و ارائه می‌کند. آنها فقط باید بدانند که برای استفاده در برنامه آنها در دسترس است. این توضیح کامل نیست، زیرا توسعه دهندگان ممکن است مجبور شوند داده های خود را به API ارائه دهند تا نتایج را به دست آورند، بنابراین شاید بیشتر شبیه یک رستوران شیک باشد که می توانید برخی از مواد تشکیل دهنده خود را که آشپزخانه با آن کار می کند ارائه دهید.

رابط برنامه نویسی کاربردی (API) چیست؟

یک رابط برنامه نویسی برنامه یا API، شرکت ها را قادر می سازد تا داده ها و عملکرد برنامه های خود را برای توسعه دهندگان شخص ثالث خارجی، شرکای تجاری و بخش های داخلی شرکت خود باز کنند. این به خدمات و محصولات اجازه می دهد تا با یکدیگر ارتباط برقرار کنند و از داده ها و عملکرد یکدیگر از طریق یک رابط مستند استفاده کنند. توسعه دهندگان نیازی به دانستن نحوه پیاده سازی یک API ندارند. آنها به سادگی از رابط برای ارتباط با سایر محصولات و خدمات استفاده می کنند. استفاده از API در دهه گذشته افزایش یافته است، به حدی که بسیاری از محبوب ترین برنامه های کاربردی وب امروزی بدون API ها امکان پذیر نیستند.

یک API چگونه کار می کند؟

API مجموعه ای از قوانین تعریف شده است که نحوه ارتباط رایانه ها یا برنامه ها با یکدیگر را توضیح می دهد. APIها بین یک برنامه کاربردی و وب سرور قرار می گیرند و به عنوان یک لایه میانی عمل می کنند که انتقال داده بین سیستم ها را پردازش می کند.

در اینجا نحوه عملکرد یک API آمده است:

یک برنامه مشتری یک فراخوانی API را برای بازیابی اطلاعات آغاز می کند – که به عنوان درخواست نیز شناخته می شود. این درخواست از یک برنامه کاربردی به وب سرور از طریق شناسه منبع یکنواخت  پردازش می شود و شامل یک فعل درخواست، سرصفحه ها و گاهی اوقات یک بدنه درخواست است. پس از دریافت یک درخواست معتبر، API با برنامه خارجی یا وب سرور تماس می گیرد.

 درخواست API چیست؟

چندین مؤلفه در درخواست API وجود دارد تا بتواند کار کند. بیایید این موارد را به صورت جداگانه بررسی کنیم و چگونه می توان از آنها برای ایجاد یک درخواست استفاده کرد.آموزش برنامه نویسی به صورت پروژه محور 

 چرا سایت های تجارت الکترونیک مدرن از API استفاده می کنند؟

API طیف گسترده ای از مزایا را برای سایت های تجارت الکترونیک ارائه می دهد. آنها می توانند به مصرف کنندگان کمک کنند تا محصولات را به راحتی پیدا کنند، برند یک شرکت را رشد دهند، یا حتی پتانسیل درآمد خود را با فروش محصولات در بازارهای مختلف مانند eBay، آمازون و فیس بوک گسترش دهند. در زیر برخی از مزایای این که چرا API امروزه برای سایت های تجارت الکترونیک بسیار مهم است، ذکر شده است.

امنیت.

هنگامی که سایت ها از API استفاده می کنند، امنیت افزایش می یابد. هر زمان که درخواستی ارسال می کنید، مستقیماً به یک سرور مرتبط نیستید. شما مقدار کمی از اطلاعات را ارسال می کنید، API آن را تحویل می دهد و سرور آن را پس می فرستد. این امر خطر رخنه یا دسترسی شخصی به پشتیبان سرور را به حداقل می رساند.

سرعت.

بدون API، شما باید با یک فروشگاه تماس بگیرید و از آنها بخواهید که موجودی خود را از تمام تامین کنندگان خود بررسی کنند، که در نهایت آنها را به شما تحویل خواهند داد. این، به جای داشتن یک API که در آن می‌توانید به راحتی ببینید محصول، قیمت یا سطح موجودی آن چیست.

مقیاس پذیری

APIها هنگام گسترش کاتالوگ، امنیت یا نیازهای داده فروشگاه شما، مقیاس پذیری و انعطاف پذیری را امکان پذیر می کنند. زمانی که مجبور نباشید برای هر محصول یا کاربر کد جدیدی را در نظر بگیرید، فروشگاه شما می‌تواند با سرعت بیشتری رشد کند.

چند نوع API مورد استفاده قرار می گیرد؟

امروزه از 3 نوع API استفاده می شود:

1.   API را باز کنید

2.   API شریک

3.   API خصوصی

APIهای باز: به صورت عمومی برای استفاده همه در دسترس هستند

API های شریک: توسط شرکت ها طراحی شده اند تا دسترسی API را به شرکای تجاری استراتژیک به عنوان یک کانال درآمد اضافی برای هر دو طرف ارائه دهند.

API های خصوصی: برای استفاده عمومی طراحی نشده اند و برای استفاده داخلی طراحی شده اند. فرض کنید برای یک جلسه کاری به شهر دیگری سفر می کنید. شما باید یک سفر سریع به بانک داشته باشید. وارد “ABC Bank” می شوید و شماره حساب خود را به عابر می دهید. او به سرعت حساب شما را می کشد و شما برداشت می کنید. باجه توانست اطلاعات شما را با استفاده از سیستم داخلی ABC که از یک API برای جمع آوری اطلاعات حساب و به روز رسانی موجودی حساب جدید شما استفاده می کند، جمع آوری کند.

چرا به رابط برنامه‌نویسی کاربردی نیاز داریم؟

به دلیل نیاز به هماهنگ سازی و دسترسی آسان بیشتر شرکت‌ها، سرویس‌ها و برنامه‌های مختلف به رابط برنامه نویسی کاربردی یا همان API رو می‌آورند. بدون API چرخه عملکرد بسیاری از سرویس‌ها از کار می‌افتد یا حداقل ناقص عمل می‌کند. به عنوان مثال در اتصال به درگاه‌های پرداخت اگر API‌ها وجود نداشتند عملا فروشگاه‌های اینترنتی رونق خود را از دست می‌دادند.

به همین دلیل و به دلیل نیاز به اشتراک گذاری مقدار زیادی از داده‌ها در بخش‌های مختلف و با افراد و سیستم‌ها متفاوت موضوع API ارائه و مورد توجه عموم قرار گرفت. API در ابتدایی‌ترین اقدام خود به عنوان یک درب یا پنجره به یک سرویس یا همان برنامه نرم‌افزاری عمل می‌کند و به سایر برنامه‌ها اجازه می‌دهد تا بدون نیاز به یک توسعه دهنده برای به اشتراک گذاشتن کل کد خود با آن ارتباط برقرار کنند.

 کلام آخر:

API ها به توسعه دهندگان این امکان را می دهند تا با استفاده از اجرای یک پلتفرم، کار خود را با استفاده از اجرای نرم افزار سرعت بخشند. این امر کمک می کند تا میزان ایجاد کد برای توسعه دهندگان کد کم شود و همچنین به ایجاد سازگاری بیشتر در بین برنامه ها برای همان پلتفرم کمک می کند. 

برای اموزش برنامه نویسی به سورت پروژه محور 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یک فنجان مشاوره رایگان
مـهـمـان پـدیــده بـاشـیـــد ...

مقالات مرتبط