یک فنجان مشاوره
مهـمـان مــا باشیـد

شـمـــاره تــمــاس
031-36628509

آموزش کلی مفهومات دیتابیس

انتشار 06 خرداد 1397
دیدگاه ها 0
زمان تقریبی مطالعه
گردآوری پدیده تجارت

دیتابیس چیست؟

دیتابیس، که با نام بانک اطلاعاتی نیز شناخته می شود، به طور کلی به مفهوم مجموعه ای داده ها بوده که بطور منظم و سازمان دهی شده کنارهم قرار گرفته اند.

قبل از اینکه شروع کنیم، لازم است بیشتر با دیتابیس و مفاهیم کلی آن آشنا شویم. همانطور که در بالا نیز گفته شد، دبیتابیس مجموعه ای از داده های منظم می باشد. دسترسی به این داده ها و مدیریت آن ها از طریق سیستم مدیریت پایگاه داده که عمدتا با DBMS شناخته می شود، انجام می پذیرد.

کاربرد دیتابیس چیست؟

کار اصلی دیتابیس، ذخیره سازی و مدیریت داده های مهم برای پروژه می باشد. مثلا در نظر بگیرید شما خواهان نوشتن پروژه ای برای دانشگاه هستین. بدیهی است که برای این پروژه داده های مهمی از قبیل خصوصیات دانشگاه، خصوصیات استادان، دانشجوها و درس ها خواهید داشت. برای ذخیره سازی این مجموعه داده و همچنین بهره بری از آن های برای اپلیکیشن خود، به دیتابیس نیاز خواهید داشت.

این نکته را درنظر داشته باشید که به غیر از اندروید، دیتابیس در نقطه نقطه ی دیگر برنامه های کاربردی برای شاخه های دیگر تجارت الکترونیک نیز ابزار مهمی تلقی میشود. معمولا در شاخه های مختلف، از نرم افزارهای مختلفی(نرم افزارهایی که برای دیتابیس و کار با آن توسعه داده شده اند) استفاده می شود.

به عنوان مثال اکثرا برای دیتابیس بر روی سایت ها و پروژه های نسبتا سنگین، از SQLServer استفاده می شود و معمولا برای اندروید، SQLite مناسب ترین گزینه به شمار می رود.

در دیتابیس قبل از انجام هرکاری، باید یک جدول داخل آن ایجاد کرد و در آن جدول نیز ما مستلزم ایجاد سطر و ستون برای ذخیره سازی داده ها هستیم.

ستون ها در دیتابیس نشان دهنده خصوصیت هر داده، و سطرها به منظور نشان دادن مقادیر برای خصوصیت ها استفاده می شوند.  مثلا در نظر بگیرید جدولی 4 ستون به نام های شماره، نام، نام خانوادگی و تخصص دازند که هرکدام نشان دهنده ی خصوصیت هستند و سطرهایی که در زیر هرکدام از این ستون ها قرار میگیرند، مقادیر این خصیصه ها به شمار می روند.

از عملیات ها و پردازش های مهم دیتابیس، می توان به Create (ایجاد کردن)، Select (انتخاب سطر و ستون از جدول)، Update (تغییر دادن و بروز رسانی کردن)،Insert (اضافه کردن ستون و سطر به جدول) و  Delete (حذف کردن سطرها اشاره کرد.)

 

دستور Create:

عملیات Create به معنای ایجاد یک جدول جدید است. البته در SQLite شما به راحتی می توانید از گزینه Table و بدون نیاز به نوشتن Query (در مباحث SQL به کدهای نوشته شده Query گفته می شود.) جدول را ایجاد کنید. اما برای افرادی که علاقه مند به نوشتن Query  هستند می توانند از دستور Create استفاده کنند.

دستور Create، بصورت زیر اعمال خواهد شد:

CREATE TABLE table_name
(
column_name1 data_type,
column_name2 data_type,
column_name3 data_type,
....
)

در Query بالا، Create Table کلمه کلیدی برای ایجاد جدول می باشد. table_name نیز به معنی نام جدول ایجاد شده خواهد بود. همچنین …, column name1,2,3، خصوصیت های جدول ما و data_type نوع آن ها را مشخص میکند.

دستور Select:

قاطعانه می توان گفت که یکی از مهم ترین Query ها در مباحث دیتابیس و SQL، دستور Select می باشد. همانطور که از نام این دستور پیداست، برای انتخاب سطرهای مختلف یک جدول به کار می رود. در بعضی مواقع، انتخاب کردن سطرها با تعریف کردن شرط صورت میپذیرد. (کلمه ی کلیدی Where برای اعمال شرط مورد استفاده قرار میگیرد.)

ماهیت کلی دستور Select را در زیر مشاهده می کنید:

SELECT column_name(s
FROM table_name

در برخی مواقع ما خواهان انتخاب همه ی سطرهای جدول هستیم. به این منظور از کاراکتر * به جای column_name استفاده میکنیم. بصورت زیر:

SELECT * FROM table_name

در بعضی مواقع پیش می آید که مقادیر تکراری در دستور Select انتخاب می شوند. جهت جلوگیری از افزونگی، از Select Distinct باید استفاده کنیم. مانند زیر:

(SELECT DISTINCT column_name(s
FROM table_name

شاید بخواهیم برای انتخاب سطرهای مورد نظر خود، شرطی را اعمال کنیم که سطرها بر اساس آن شرط انتخاب شوند. در مباحث دیتابیس و نرم افزار SQLite از کلمه کلیدی Where جهت اعمال شرط استفاده می کنیم. کدهای زیر را ملاحظه فرمایید:

 
Select Name , Express  
From padide_tejarat
“Where IdNumber= ” 2662

مثلا در Query بالا، ما ستون های Name,Express را از جدول Padide_Tejarat انتخاب کرده ایم. اما به دلیل وجود شرطی که انتهای آن اضافه شده، تنها فیلد هایی استخراج خواهند شد که IdNumber آن ها برابر “2662” باشد. پس همانطور که ملاحظه کردید، با استفاده از Where ما می توانیم فیلدهای انتخابی توسط دستور Select را محدود کنیم.

دستور  Insert:

دستور Insert برای اضافه کردن (درج کردن) سطر و ستون به جدول مورد استفاده قرار میگیرند. به Query زیر توجه کنید:

INSERT INTO table_name
(…,VALUES (value1, value2, value3

در بالا، Insert Into کلمه کلیدی به منظور اضافه کردن فیلد به جدول است. table_name نام جدولی که قصد اضافه کردن سطر و ستون هایی به آن داریم خواهد بود و Values مقادیری هستند که قرار است به جدول اضافه شوند.

دستور Update:

این دستور، جهت تغییر داده های موجود در یک فیلد و بروز رسانی آن ها استفاده می شود. ماهیت این دستور را در زیر مشاهده میکنید:

UPDATE table_name
…,SET column1=value, column2=value2
WHERE Program_column=Program_value

Update کلمه کلید جهت تغییر و بروزرسانی است. table_name نام جدولی که قصد داریم درون آن تغییرات را اعمال کنیم به شمار می رود. به خط بعدی می رویم. Set همانطور که از نام آن نیز پیداست جهت ست کردن و هماهنگ کردن مقادیر جدید به جای مقادیر قبلی است.همانطور که در خط سوم ملاحظه میکنید، با Where شرطی گذاشتیم و از Query خواسته ایم تنها زمانی عملیات بروزرسانی را کامل کن که ستون Program_column=Program_value باشد.

دستور Delete:

این عملیات جهت پاک کردن فیلدها به کار میرود بصورت زیر:

Delete From Padide_Tejerat
“Where ID = “21

 

در این مقاله به مفاهیم کلی دستورات Sql و دیتابیس پرداختیم. در مقاله بعدی به نحوه ی متصل شدن Query به اندروید استودیو را باهم گام به گام بررسی میکنیم. امیدوارم از مقاله ی امروز راضی بوده باشید ^.^

*آینده از آن کسب و کارهای آنلاین است*

تولید شده در بخش تولید محتوا پدیده تجارت

مقالات مرتبط

شاید علاقمند به دیدن این مقالات نیز باشید
(آرشیو کامل)

تبلیغات اینترنتی و تجارت الکترونیک تبلیغات اینترنتی و تجارت الکترونیک مقالات تجارت الکترونیک

پدیده تجارت

05 دی 1396

بهترین ابزار دیجیتال مارکتینگ در سال 2020 بهترین ابزار دیجیتال مارکتینگ در سال 2020 مقالات طراحی وب سایت

پدیده تجارت

24 اسفند 1400

توسعه دهنده وب کیست؟مزایا و معایب آن توسعه دهنده وب کیست؟مزایا و معایب آن مقالات طراحی وب سایت

پدیده تجارت

21 فروردین 1401

طراحی سایت و نرم افزارهای تاکسی یاب طراحی سایت و نرم افزارهای تاکسی یاب مقالات تجارت الکترونیک

پدیده تجارت

16 اسفند 1396

تاثیر اپلکیشن های اندروید بر دنیای کسب و کار تاثیر اپلکیشن های اندروید بر دنیای کسب و کار مقالات تجارت الکترونیک

پدیده تجارت

17 مرداد 1396

آموزش بورس دراصفهان آموزش بورس دراصفهان مقالات تجارت الکترونیک

پدیده تجارت

22 اسفند 1400

طراحی اپلیکیشن مانند اسنپ در کمترین زمان طراحی اپلیکیشن مانند اسنپ در کمترین زمان مقالات موبایل

پدیده تجارت

07 تیر 1399

معرفی هاست وردپرس معرفی هاست وردپرس مقالات طراحی وب سایت

پدیده تجارت

16 آذر 1398

تفاوت پنل ارسال اس ام اس با تبلیغات وایبری تفاوت پنل ارسال اس ام اس با تبلیغات وایبری مقالات تجارت الکترونیک

پدیده تجارت

22 اسفند 1393

3 نکته طراحی سایت که هر کارآفرینی باید بداند! 3 نکته طراحی سایت که هر کارآفرینی باید بداند! مقالات تجارت الکترونیک

پدیده تجارت

06 اردیبهشت 1397

تولید انیمیشن در اصفهان تولید انیمیشن در اصفهان مقالات برندینگ

پدیده تجارت

20 آذر 1396

مهارت های برنامه نویس فرانت اند و بک اند مهارت های برنامه نویس فرانت اند و بک اند مقالات طراحی وب سایت

پدیده تجارت

23 آذر 1398

دیدگاه کاربران

0

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها